søndag 21. september 2014

GRUSTRÅKKEN OG TRENING I SYNDEFALLET

"Hei Hanse, er Bie her. Kan du kjøre el-sykkel opp til Kula i dag?"
"Hæ, el-sykkel? Skal steke vaffler jeg vett. Glemt det eller? Og er ikke el-sykkel litt usportslig?"
"Nei, nei! Viktig med pes oppover bakken, skal det bli rekord!"

Som du skjønner, det var ingen ting å si på ambisjonsnivået før del 3 av  Stovnerkameratenes prestisjefylte klubbmesterskap, Grustråkken.

På startstreken ved Skullerudstua stilte et arsenal av blodtrimmede Stovnerkamerater til start. Sant å si sto ikke kjøredoningene noe tilbake for rytterne, som finkalibrerte revolvere skinte cyclocrosser, modifiserte terrengsykler og en brosteinsvennlig racersykkel om kapp med leggene til Knutti. Her var det ikke mye konvensjonelt utstyr å oppdrive!

Ukontrollert, fartsblind og ambisiøs som en veddeløpshest satte Aune tempo fra start. Med en åpningsfart som få var tjent med gikk det så markaanorakkene flagra hos turgåerne. Fiksfakserier på utstyrfronten er sjelden god butikk, noe en formsterk Nils fikk erfare. Til eder og forbannelse kom en lei sigepunktering og sykkelen begynte å vake.

Usikre kilder vil ha det til at svinger ble kuttet på gehør, uten tidstap. I krysset ovenfor Mariholtet var Espen i en knapp ledelse. Bie, som åpnet med behersket iver, hadde derimot krefter igjen. Oppover mot kula bar det, og i det Bie vippet kjedet opp på racersykkelens største tannhjul var Espen fintet ut til høyre. Det dristige sykkelvalget ga avkastning, og Bie kunne inkassere nok en seier på idealtiden 20.01. Raskest av alle var riktignok Tom Larsen.  Som " hangaround " og ikke klubbmedlem, blir ikke resultatet gjeldende i totalen. Men en tid på 19.17 går ikke upåaktet hen i dette miljøet!

1. Tom
2. Bie
3. Aune
4. Nydal
5. Knutti
6. Arild
7. Ronny
8. Rune
9. Prylbøgen
10. Rory, med påfallende dype åndedrag.
11. Ståle
12. Magnus
13. Nils (dnf)

Neste søndag er det duket for selveste finalen, rundbaneritt i Stovnerskauen. Løypa ble satt med følelse og andakt av klubbens harde kjerne i dag morges, med værdraget rett i mot! Nils rykket fra resten før bildet ble tatt. Førstkommende torsdag er det felles gjennomkjøring av runden, med oppmøte på Danseplassen 17.30. Demokratiet avgjør hvor mange runder som skal sykles på søndag, men Bie har ikke overraskende satt en nedre grense på 6 i tallet. Ettersom runden ble komponert i beste kirketid, og inneholder en rekke halsbrekkende utforkjøringer, fant vi det naturlig å gi den navnet "Syndefallet". Vel møtt på trening og ritt!

Ingen kommentarer: