onsdag 24. juni 2015
Prosjekt Lillehammer - Oslo 2015 er nå historie.


Det var i høst/vinter at vi startet med møte, og sjekket stemningen i gruppa for å melde oss på Lillehammer – Oslo 2015 siden det i år var uoffisielt NM i Lagtempo. Etter møte og noen telefoner, var vi 27 mann på listen som ønsket å være med. Dette bød på noen utfordringer, da vi maks kunne være 20 mann på start. Men dette viste seg å ikke være noe problem, flere tok innover seg alvoret og begynte å trene mer en vanlig umiddelbart og skjønte at om man skulle være med her så måtte det legges ned et større arbeid. På nyåret startet arbeidet for fult og oppgaver ble fordelt. Dette skulle bli årets happening med Stovnerkameratene Sykkel og ingenting skulle overlates til tilfeldigheter. Vi startet opp med fellestreninger i april, og oppmøte på fellestreninger er det lenge siden har vært så stort. Vi har i snitt være 14-15 mann på hver trening. Etter de første fellestreningene var det vel en del som faktisk lurte på hvordan vi skulle klare målet vårt om en pallplass med den rullekjøringa som vi viste da. Men med kaptein Dammen ved roret, og hans tålmodighet, klare og tydelige beskjeder begynte teknikken å falle på plass etter hvert og vi alle så et lys i tunellen. Tidens nedtur ble det ene treningsrittet vi skulle være med på Tyrifjorden Rundt. Ingenting fungerte, vi kjørte hverandre i filler, hadde flere punkteringer og de fleste hang med nebbet ved målgang. Etter en dårlig generalprøve var det bare å rykke tilbake til start, og allerede treningen etter var vi på igjen. Tidens rullekjøring stod det på Strava. Det viste seg at alle visste hva man skulle gjøre, men hadde bare glemt det når vi skulle sykle ritt. Treningene etter dette gikk meget bra og etter hvert så ble vi bare mer klare for gjennomføringen og alle forberedelser var gjort så bra vi kunne. Nå var det bare å gjennomføre.


Selve gjennomføringen er det ikke så mye å si om, den gikk etter planen og vi vinner en 3 plass. Alle mann jobber og gir alt enten i rulla eller som støttemannskap. Kan ikke si noe annet enn at dette skal vi være stolte av.


Personlig så synes jeg det er reisen til målet som morsom. Aldri har Stovnerkameratene stilt Lillehammer – Oslo, og måten vi gjør det på er perfekt. Flere hever sin kapasitet over et nivå som de mest sannsynlig ikke har vært tidligere, og ikke minst kjører rulle som de aldri har gjort noe annet (men sannheten er at dette har de lært i løpet av 3 måneder). Det har vært en konkurranse på hver trening og det var ikke like lett å ta ut et lag, da det er så mange som har overbevist og gjort det bra på trening. Dette resulterte i at alle mann måte bite tenna ekstra sammen og henge med.


Dessverre så fikk ikke alle være med på laget, men husk at dere har vært en meget viktig brikke på treninger og gitt oss andre konkurranse til døra om en plass på laget.


Takk til der som har vært med på laget og sørget for overnatting, transport, følgebiler, ernæring, langing og bankett falt på plass, og takk sponsorer og bidragsytere SopraSteria, Ragn-Sells, Joker, Sverre Hollie, ThermoControl, Enervit, Bertil O. Steen, Stovnerkameratene, støtteapparat og sjåfører for at vi kunne gjennomføre dette prosjektet på den perfekte måten vi gjorde.


Nå er det bare å holde beina i gang, og starte opp med fellestreninger på terrengsykkelen. Med den formen de fleste her er i så vil jeg tro at de fleste er i stand til å sette pers på Birken og gjøre gode resultater i andre ritt.

Viktig at vi setter Stovnerkameratene høyt opp på resultatlistene og gjør oss synlige.


God Sommer

TomasIngen kommentarer: